Olivgurun Johan Blanche har testat olivolja från vår lilla producent Frantoio Moro

Olivolja extravergine kallpressad och extraherad vid låg temperatur från Toscana/Ligurien – hantverksmässigt gjord i liten skala med högsta kvalitet av Frantoio Moro.

Johan Blanches omdöme:

”Transperent & gyllengul färgton. Stor doft av färskt gräs och tomatstjälk. I smaken nyklippt gräs, örter, färska mandlar och gröna blad. Fin till färska tomater, färskost, fisk och ljus fågel.”
Finns i butik!
Passa på att beställa hem ett exemplar av Johans mycket trevliga bok om olivoljor med tillhörande omdömen om hundratals olivoljor som saluförs i Sverige!

Olio extravergine di oliva estratto a freddo da Frantoio Moro in Toscana (www.oliomoro.it). Raccolto a mano da ulive Toscane/Ligure con una qualita superiore. Il esperto Johan Blanche (che vive a Stoccolma) ha appena assagiato il olio e dice:” Colore trasparente e dorato. Gran profumo di erba frescha e di gambo di pomodoro. Il sapora sa di erba frescha, spezie, mandorle fresche e foglie verdi. Si abina con pomodori freschi, formaggio fresco, pesce e carne bianca di uccello. Si trova in negozio in Svezia e online in Italia (ma anche punto vendita da oliomoro).

Facebook Twitter Email