Calamarata

Calamarata con tonno e olive  /Calamarata pasta med tonfisk och oliver

 

Till  6 personer

Receptet är framtaget och skrivet av Carl på Carls Deli i Hötorgshallen

500g Benedetto Cavalieri Calamarata-pasta

300g Tonfisk i olja från Drago

150g Taggiasca-oliver (urkärnade)

200g Goda färska tomater i bitar (kan ersättas med körsbärstomatsås från Salemipina)

100g Färsk bladspenat

50g Kapris

50g Hackad schalottenlök

2st krossade vitlöksklyftor

1,5 dl vitt vin

God olivolja

Peperoncini (chilipeppar) och salt

Gör så här:

Sätt på en stor kastrull med saltat vatten till pastan.

Fräs vitlöken gyllenbrun i 1 dl olivolja tillsätt schalottenlöken, kapris och oliver och fortsätt fräsa i ca 3 min.

Koka pastan klar och spara lite av vattnet (1 dl) när du silar av pastan.

Tillsätt tomater och sedan vinet och resten av ingredienserna, koka ihop och smaksätt med peperoncini och salt.

Blanda ner den kokta och avrunna pastan och späd ev med lite av pastavattnet.

Ringla gärna lite extra olivolja över den upplagda pastan innan servering.

Smaklig spis!

Facebook Twitter Email