För 6-8 personer.

Béchamelsås: 2 msk smör värms i kastrull, blanda i 1 dl vetemjöl under ständig omrörning, fortsätt med 1,3 dl helmjölk att under värmning och omrörning komma upp till att det sjuder 5 min. Ställ undan. Krydda med lite salt och svartpeppar.

Köttragu: Fräs 2 vitlöksklyftor i olivolja, lägg i ca 3-400 gr köttfärs (alternativt Quorn, kycklingfärs, viltfärs etc). I med en matsked dijonsenap, stek varsamt. Häll i ca 3-4 dl krossade tomater (eller hela), 3-4 matskedar dubbel/trippelkonc tomat. krydda med salt o svartpeppar. Stek salsicciakorv (innankråmet från 1-2 salsiccia). Lägg ned detta i ragun. Låt koka några timmar på låg värme under omrörning med jämna mellanrum.

Ostblandning: Riv ca 100 gr ca 24-30 månaders god parmigiano Reggiano DOP samt ca 50 gram ost av hushållstyp (eller korttidslagrad ost av valfri sort)

I en smord stor form gör du 3-4 lager med att varva: béchamelsås, lasagneplattor, köttragu, ost.

Gratinera i ugn 200 gr ca 30 minuter. Låt svalna 10 minuter och servera!

Buon apetito!

PS: Du har flera Gattimondoprodukter som råvaror till denna rätt! (Krossade tomater, smör, Italiensk dijonsenap (!), salt, peppar, konc. tomat, salsiccia, lasagneplattor (ekologiska), parmigiano reggiano & korttidslagrad ost.

 

IMG_4243

Facebook Twitter Email