pasta-havskräfta

Vad äter ni till helgmiddag? Prova att laga Johanna på Delikatessboxens recept på pasta med havskräftor, med bra råvaror blir det fantastiskt gott!

”I receptet använde jag Salemipina tomatsås och pasta från Benedetto Cavalieri som var med förra månadens box!”

Receptet räcker till 4 personer

Ingredienser

  • 1 paket pasta
  • 1 salemipina
  • 16 havskräftor
  • 4 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 dl fond på skaldjur
  • 1 röd chili
  • salt
  • vitpeppar
  • persilja

Gör så här

  1. Finhacka vitlöken och fräs i ganska mycket olja. Tillsätt vinet och låt reducera till hälften. Häll i fonden, chili och salemipina, låt bubbla ca 15 minuter till. Smaka av med salt och peppar.
  2. Nu kan du börja koka pastan.
  3. Dela 4 av havskräftorna på mitten,  stek i en het panna så de får en gyllenbrun färg. Skala resten av kräftorna och skär i skivor, blanda med såsen och pastan.
  4. Toppa med två halva havskräftor per tallrik, en kvist basilika och nymald svartpeppar.
Facebook Twitter Email