Penne Liscie

Penne Lisce med salsiccia och tomat

Receptet är skrivet och framtaget av Carl på Carls Deli i Hötorgshallen

Till 6 personer:

500g Benedetto Cavalieri Penne Lisce-pasta

300g Salsiccia från Falaschi (eller annan god sort)  skuren i mindre bitar

330ml Salsa pronta di pomodoro ciliegino (färdig tomatsås från Salemipina)

2st krossade vitlöksklyftor

1,5 dl vitt vin

50g Skuren bladpersilja

God olivolja

Peppar och salt

Riven parmesan av hög kvalitet lagrad minst 24 mån.

 

Gör så här:

Sätt på en stor kastrull med saltat vatten till pastan.

Fräs vitlöken gyllenbrun i 1 dl olivolja tillsätt salsiccian och fräs den färdig.

Koka pastan klar och spara lite av vattnet (1 dl) när du silar av pastan.

Tillsätt vinet och sedan tomatsåsen, koka ihop och smaksätt med peppar och salt.

Blanda ner den kokta och avrunna pastan och persiljan späd ev med lite av pastavattnet.

Ringla gärna lite extra olivolja över den upplagda pastan innan servering.

Facebook Twitter Email