Recept av Roberto

5 Items

Penne Lisce med salsiccia och tomat

av

Penne Lisce med salsiccia och tomat Receptet är skrivet och framtaget av Carl på Carls Deli i Hötorgshallen Till 6 personer: 500g Benedetto Cavalieri Penne Lisce-pasta 300g Salsiccia från Falaschi (eller annan god sort)  skuren i mindre bitar 330ml Salsa pronta di pomodoro ciliegino (färdig tomatsås från Salemipina) 2st krossade vitlöksklyftor 1,5 dl vitt vin […]

Calamarata con tonno e olive

av

Calamarata con tonno e olive  /Calamarata pasta med tonfisk och oliver   Till  6 personer Receptet är framtaget och skrivet av Carl på Carls Deli i Hötorgshallen 500g Benedetto Cavalieri Calamarata-pasta 300g Tonfisk i olja från Drago 150g Taggiasca-oliver (urkärnade) 200g Goda färska tomater i bitar (kan ersättas med körsbärstomatsås från Salemipina) 100g Färsk bladspenat 50g […]

Pasta med tomat och havskräfta

av

Vad äter ni till helgmiddag? Prova att laga Johanna på Delikatessboxens recept på pasta med havskräftor, med bra råvaror blir det fantastiskt gott! ”I receptet använde jag Salemipina tomatsås och pasta från Benedetto Cavalieri som var med förra månadens box!” Receptet räcker till 4 personer Ingredienser 1 paket pasta 1 salemipina 16 havskräftor 4 vitlöksklyftor olivolja 1,5 dl […]

Pasta gremolata med Culatello och Vacche Rosse-parmesan

av

En lättlagad klassiker som passar till både fest och vardag. En större pastasort passar allra bäst – rigatoni, penne osv. En gremolata består av hackad persilja, rivet citronskal (zest) och finhackad vitlök samt olivolja och passar väldigt bra till den lite sötare Culatello-skinkan. För 4 personer 1.5 hg Culatello eller parmaskinka DOP 400-500 g pasta […]

Recept med kräm på Parmigiano Reggiano

av

Elisir di Parmigiano Reggiano – Parmesanostcremé Parmesanostkräm är gjord på äkta Parmigiano Reggiano och är ett mångsidigt tillbehör. Den passar utmärkt till det mesta. Oslagbar på surdegsbröd! Tag gärna ut lite ur burken och låt rumstemperera så är den lättare att arbeta med. Här är några exempel på användningsområden:   I väntan på maten eller till […]